Han Moo Do Finland Lohjan Han Moo Do Lohjan Han Moo Do
 
 
Lohjan Han Moo Do

Han Moo Do lajina

Monipuolinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji ja kilpailulaji

Hanmoodo on korealaisiin kamppailutaitoihin perustuva, mutta Suomessa kehitetty kamppailulaji. Lajin opettamisesta ja kehittämisestä vastaavat Hanmoodon perustaja, opettaja Young Suk (8.dan), sekä Hanmoodon pääopettaja In-Seon Hwang (6.dan).

Hanmoodon korealais-suomalainen yhdistelmä tuo vauhdikkaan ja lennokkaan korealaisen tyylin hyvin suomalaisille sopivassa muodossa. Hanmoodo on vuonna 1989 perustettuna nuori laji, mutta on ehtinyt luoda hyvin erottuvan ja toimivan lajinkuvan. Hanmoodo sisältää monipuolisesti erilaisia kamppailutaitojen osa-alueita: täyskontaktiottelua, itsepuolustusta, asetekniikoita sekä murskausta.

Lähde: hanmoodo.fi - Mitä hanmoodo on?

Han Moo Do Finland logo

Han Moo Do:n perusti vuonna 1989 opettaja Young Suk (8.dan)

Hanmoodo sai alkunsa, kun etelä-korealainen Young Suk muutti Suomeen 80-luvun puolivälissä. Young Suk huomasi eroavuuksia suomalaisten harjoittelussa verrattuna korealaisiin. Koreassa harrastaja keskittyy yhteen lajiin, kun taas monet suomalaiset "harrastelivat" useampia lajeja rinnakkain oppiakseen monipuolista kamppailutaitoa.

Lajin perusajatus oli syntynyt. Hanmoodo, "korealainen kamppailutaito", yhdistää perinteiset korealaiset kamppailutaidot yhdeksi lajiksi, jossa kaikkia osa-alueita yhdistää yksi punainen lanka, yhdet periaatteet. Ensimmäinen Hanmoodo-seura perustettiin Kauhavalla vuonna 1989.

Lähde: hanmoodo.fi - hanmoodon historia

Moodo -henki tärkeää

Han Moo Do:ssa korostetaan ystävällisyyttä ja toisten ihmisen kunnioittamista. Harjoitteluilmapiirimme on rento ja kannustava. Jokainen asettaa itse harjoittelulleen tavoitteen ja harjoittelee omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa rajoissa.

Han Moo Do:n viisi hyvettä:

  • Rauhallisuus
  • Ystävällisyys
  • Kunnioitus
  • Kestävyys
  • Moodo-henki

Muualla lajista

Hanmoodo.fi
Oriental Moodo-liitto

 
.: Copyright © Lohjan Han Moo Do 2014 :.